Finansiere helsetjenester i utlandet

Å gå til lege i Norge er en stor velsignelse i forhold til mange andre land rundt om i verden. For det første er det utrolig dyktige leger, og i tillegg trenger man ikke å ha en forsikring for å benytte seg av legetjenesten. Å ha rett til legehjelp er et lov her hjemme. Slik er det ikke i mange land. I de landene er det slik at har man ikke forsikring eller kan betale for det, vil ikke legene engang røre deg. Skal man betale selv så må man grave dypt i lommene for å få råd til det, og ofte er kredittkort på dagen et alternativ du ikke kommer utenom.

Her hjemme er vi så heldig at vi kan både dra på legevakt, til fastlege eller andre leger for å få medisinsk hjelp uten at det måtte koste skjorta. Vi betaler som regel bare en egenandel på ca. 300 kroner.

Ikke all “legehjelp” er like billig her hjemme hvis vi skal sammenligne med andre land. Vi snakker om tannlege og tannhelsetjenesten. Ja, det er ikke tvil om at tannhelsetjenesten som tilbys norske borgere frem til de er 18 år settes stor pris på. Men det er etter at man har fylt 18 år at det er dyrt for oss. Bare en vanlig konsultasjon kan fort bli tusen kroner, og det er bare for å pirke litt i tennene og evt. ta et par røntgenbilder. Skal man begynne med rotfylling eller implantater, da snakker vi om kostnader på 4-5000 kroner per tann. For de som sliter litt med tannhelsen kan prisen på tannbehandling være med på ikke oppsøke tannleger.

Skulle man ha en spesiell sykdom som gjør at tannhelsen er meget dårlig, kan man faktisk få dette dekket av helfo. Men det må søkes fra både tannlege og oss som pasienter.

Hva skal man gjøre om man ikke har råd til tannlege hjelp her hjemme? Man er nødt til å skaffe seg kanskje 5-6 implantater for at man skal kunne smile med selvsikkerhet igjen.

Tannlege i utlandet

Nordmenn har de seneste 20 årene oppdaget at visse medisinske inngrep er mye billigere i utlandet. Land som Tyrkia, Thailand og Polen er populære destinasjoner for slike behandlinger. Man har sikkert lest om for eksempel tannreiser til alle disse tre destinasjonene.

Disse landene kan tilby ulike tannbehandling for mye billigere penge enn det det er mulig i Norge. For eksempel tannimplantater, noe som koster ganske mye her hjemme, kan man få for ⅕ av prisen her hjemme. Da snakker vi om at det er mange, mange tusen kroner som spares på dette, avhengig av hvor mange implantater man må ha. Men det er ikke bare implantater man kan spare penger på. Vanlig konsultasjon, tanntrekking og rotfylling. er det mye å spare på.

Selv om det er billig så trenger man ikke å bekymre seg for at resultatet er deretter. Man kan forvente seg like bra behandling av tannlegene i disse landene som her hjemme. Veldig ofte viser seg det også at tannlegen i utlandet er mye dyktigere også.

Ved å benytte seg av en tannreise til utlandet kan man slå to fluer i ett smekk, ferie og tannbehandling. Dette er noe reiseglade  nordmenn benytter seg av ofte.

Finansiere en tannreise

Grunnen til at mange vil benytte seg av tannbehandling i utlandet er ikke bare fordi det er billig og at man samtidig får seg en liten ferie.

For de som sliter veldig med tannhelsen og må gjennom behandlinger som kan koste over 100-150 tusen kroner, og som har fått godkjenning fra helfo for å fikse dette, så gjør dette på grunn av at helfo dessverre ikke betaler ut noe før man fremlegger dokumentasjon på at behandlingen er utført. Å søke om refusjon hos helfo kan ofte ta lang tid. Å skulle betale her hjemme i Norge 20-30 tusen kroner per behandling, for så å vente 3-6 måneder før man på beløpet refundert.

Men å reise til utlandet krever også litt midler. Men siden man vet at dette beløpet vil bli refundert på et senere tidspunkt, tar mange seg råd til å ta opp et forbrukslån for å dekke dette.

Er du en av de som kjenner deg igjen i det vi snakker om her, så er det bare å begynne å se seg rundt etter en tannreise og en lånegiver. Både lokale banker og banker på nett kan tilby slike forbrukslån.

For å finne et forbrukslån som passer ditt behov og ikke minst få flere alternativer for lånegivere, anbefales det at man benytter seg av internett. Det er mange ulike nettsteder som samler mange banker på en plass for å sammenligne dem, slik at du ikke trenger å kaste bort tiden på akkurat det.

Sjekk blant annet ut dette nettstedet for å se om noen av tilbudene kan passe deg: https://www.finansportalen.no/bank/forbrukslan/

Lykke til med neste tannbehandling, enten det er hjemme i Norge eller i utlandet.