Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt her, så er du velkommen til å kontakte oss via kontaktskjema. 

Frakt og forsendelse

Leveringstid er 4-7 dager. Spor pakken for å se hvor den er til enhver tid. Du kan spore pakken din hos Posten/Bring.
Når pakken er sendt med posten vil vi sende deg en sporekode via e-post. Har du opprettet en konto hos oss, har du muligheten til å finne sporekoden på "Min Konto".
Nei. Vi respekterer behovet våre kunder har for å være anonyme. Derfor sender er pakken helt diskret og det er ingen form for markeringer på pakken, som kan avsløre innholdet.
Vi sender din ordre til nærmeste post-i-butikk. Her skal du fremvise din sporekode og få den utlevert. Det står ingen steder hva pakken inneholder.
Selv om leveringstiden er 4-7 dager, så har vi ingen mulighet til å fremskynde eller kontakte posten for å vite hvor pakken er. Spor pakken din her Hvis du ikke har fått pakken innen rimelig tid, kan du kontakte oss så kan vi finne en løsning.
Enkelte ganger blir ikke sporingskoden oppdatert og pakken er ikke markert som sendt videre fra avsenderland. Hvorfor dette skjer, er ikke helt klart, men det er antagelig en feil fra postvesenets side.

Spor pakken din her.

Hvis dette skulle skje med din forsendelse, så vær sikker på det er gått 7 hverdager fra pakken er sendt. Ta deretter kontakt med oss via kontaktskjemaet og skriv inn ordrenummer, samt. hva problemet gjelder, så sender vi deg en ny pakke eller refunderer ordren.
Vi behandler alle ordre innen neste hverdag kl. 12:00. Følg med på referansekoden du får tilsendt, så kan du se hvor varen er til enhver tid.

Betaling

Har du problemer med å betale så vil vi først anbefale deg å prøve fra en annen enhet. Legg inn bestillingen på nytt, fra en annen enhet (laptop eller telefon) eller nettleser (fx. Chrome eller Safari). Dette pleier å løse problemet, men skulle du fremdeles ha problemer med å få gjennomført betalingen, så kan du kontakte oss for veiledning videre.
For øyeblikket kan vi akseptere betalingskort eller PayPal.
Ja, vi benytter en sikker og velkjent betalingsløsning, som gir deg den tryggest mulige opplevelsen. Alle betalinger er kryptert via SSL-forbindelse og vi oppbevarer ingen (og har heller ikke tilgang til) kortopplysninger direkte hos oss.

Testene

Alle testene vi selger, er like pålitelige som den du tar hos legen. Siden alle testene er ulike, kan du gå inn på den enkelte produktsiden for mer informasjon om dette. Her er det viktig å bemerke. at testene først er pålitelige etter 1 uke, fordi det tar tid for kroppen å produsere antistoffer. Dette er noe som gjelder alle tester på markedet, og ikke bare de vi selger i vår nettbutikk.
En lege er gjerne erfaren og har fagkunnskap. Derfor, anbefaler vi alle våre kunder til å oppsøke lege, om det er en konkret mistanke om smitte og sykdom, eller du har klare symptomer. Det er også via en lege du får nødvendig behandling. På den annen side, er testene våre raske, pålitelige og og kan være hendige i et vell av situasjoner. Om du har behov for å screene deg eller en partner, er det bedre å ha en av våre tester liggende, enn å ikke teste deg i det hele tatt.
Selv om testene vi selger har en pålitelighet mellom 97-99%, er disse kun ment til å screene, men er et nyttig verktøy til å sjekke om du eller en tidligere/nåværende/fremtidig partner har en kjønnssykdom - og kan være spesielt nyttig om du og/eller din partner er i en risikogruppe.

Kjøpsbetingelser

Hvis du angrer kjøpet ditt ta kontakt med oss snarest.
Hvis du ikke henter pakken, er det situasjoner hvor vi kan gi penger tilbake. Har du allerede hentet pakken, så kan vi ikke ta den i retur. Er forsendelsen ødelagt når du får den utlevert: Ta bilde av pakken og innhold, og send det til oss på mail: info@selvsjekk.com. Så vil vi sende deg ny test eller gi deg pengene tilbake.