Bruk teknologi for å oppdage sykdom

Verden vi lever i nå er forholdsvis rimelig trygg. Vi lever mye lengre nå i dag enn det vi gjorde for et par generasjoner siden. Alt det kan vi takke den medisinske utviklingen vi har hatt og ikke minst for at vi har tilegnet oss kunnskap om kroppen vår og hvordan vi kan ta bedre vare på det.

Det har vært sykdommer og viruser som har kommet og gått med tiden, og alle er så og si bekjempet eller at legemiddelindustrien har full kontroll på det området. Det forskes på sykdommer, både kjente og ukjente daglig, slik at vi kan være så godt utrustet mot dem om vi skulle en dag få en sykdom. Når det forskes på sykdommer, utvikles det medisiner som kan bekjempe det også.

Sykdommer skaper store problemer

HIV og AIDS er sykdommer og virus som lagde stor oppstandelse da den ble spredt verden over. Dette var et fryktet sykdom og virus over lang tid. Både kjente og ukjente mennesker over hele verden kunne få denne sykdom som ble overført stort sett via seksuell omgang. Den kjente vokalisten av rockebandet Queen, Freddie Mercury, var en av dem som var smittet med denne sykdommen.

HIV og AIDS var først utbredt blant de homofile, og dermed var det de som fikk “skylden” for det på daværende tidspunkt. I dag kan mennesker som har HIV og AIDS leve nesten helt normal, slik som resten av befolkningen, takket være gode medisiner som er blitt utviklet mot med for dette. Medisinene kurerer ikke sykdommen helt og holdent, men den holder det i sjakk.

Selv om vi er kommet langt i utviklingen medisinsk, så tar det tid før man har funnet en eller flere medisiner som kan motvirke sykdommer og viruser. Se bare på for eksempel epidemien verden står ovenfor nå, COVID-19. Vaksine mot COVID-19 kom egentlig veldig raskt på banen, og ble på meget kort tid distribuert til verdens befolkning. Men vi ser også at det dukker opp nye varianter av dette viruset, noe som skaper hodebry for de som forsker på dette.

Verktøy for å oppdage sykdommer uten å dra til lege

Som regel er vi vant med å få beskjed om sykdommer fra legen vår, men nå kan man faktisk teste seg selv for visse sykdommer, deriblant nevnte COVID-19.

Tidlig på 1900-tallet var kjønnsykdommer som syfilis, gonore og mest sannsynlig klamydia meget utbredt. på den tiden var det ennå ikke oppfunnet prevensjonsmiddel som kondomer. På den tiden var slike kjønnssykdommer svært alvorlig, og mange måtte bøte med livet.

I dag har man god kunnskap om kjønnssykdommer, og det finnes en rekke selvsjekk tester man kan skaffe seg på apoteker og på nett. Disse kan benyttes om man har en mistanke om smitte etter ubeskyttet sex.

Disse testene er ikke dyre, så man slipper å måtte ta opp privatlån i bank for å kunne finne ut om man er smittet eller ikke. Det er bedre å teste seg og være sikker, i stedet for å gå rundt å lure på om man er det eller ikke. Selv om vi har god kunnskap og medisiner mot kjønnssykdommer, kan disse sykdommene gi varige men om det ikke behandles i tide.

Legg igjen en kommentar