Rengjøring av sexleketøy

Rengjøring av sexleketøy

Uansett hva slags leketøy man har i nattbordskuffen er det svært viktig at man holder disse rene mellom hvert bruk. Det kan samle seg mye bakterier på uvaskede sexleketøy, og disse vil man veldig gjerne sørge for å få bort før man bruker leketøyet igjen. Dersom man ikke er nøye med rengjøringen vil man kunne risikere å pådra seg diverse sykdommer som følge av disse bakteriene, og man kan også videreføre kjønnssykdommer dersom man deler disse lekene med en partner eller andre. Kjønnssykdommer som soppinfeksjoner kan oppstå ved dårlig rengjøring av leketøy, og dette kan også overføres til en eventuell partner.

Vask etter hvert bruk

Det beste du kan gjøre for egen helse, og for godt vedlikehold av sexleketøyene er å rengjøre dem godt etter hvert bruk. Med rengjøring menes ikke å skrubbe dem eller putte dem i vaskemaskinen, da dette kan forårsake rifter som på sikt vil kunne samle enda flere bakterier som er vanskelige å fjerne. Leketøyene må rengjøres riktig for å holde dem godt vedlike. Start med å vaske bort alle rester av kroppsvæske og glidemiddel med lunkent vann og intimsåpe. Det er viktig å ikke bruke sterke såper da dette kan forårsake irritasjoner ved senere bruk. Når leken er godt vasket og alle rester er fjernet bør du bruke en desinfiserende rens som er laget for det materialet leken er laget av.

Gode tips til rengjøring og oppbevaring

Mange av dagens sexleketøy er vanntette slik at de kan brukes i dusj og badekar. Som eksempel er Womanizer og mange andre klitorisvibratorer vanntette slik at man ikke trenger å tenke på å ta ut batterier under vask. Det er allikevel viktig å poengtere at man må sørge for at leken ikke er tilkoblet noen form for strøm, og dersom leken har uttakbare batterier må disse fjernes før man skal vaske leketøyet. Når leketøyet er ferdig vasket, er det også lurt å tenke over hvordan man oppbevarer disse da det også kan ha en innvirkning på levetiden. Først og fremst er det viktig at man tørker leken skikkelig slik at det ikke er fare for dannelse av mugg på grunn av fukt når man oppbevarer leken i nattbordskuffen. De aller fleste sexleketøy blir levert i en oppbevaringspose som er ment for oppbevaring. Det lureste er at man alltid benytter denne slik den er tiltenkt. Da vil leken alltid ligge separat og ikke oppleve misfarging eller reaksjoner mellom forskjellige materialer.