Hvordan spill på nettet kan hjelpe mot stress

Hvordan spill på nettet kan hjelpe mot stress

Noe av det aller viktigste, hvis ikke det aller viktigste man bør være oppmerksom på, er sin egen helse. Det er mange måter å være sunn på, men hvis man ikke har det bra verken fysisk eller mentalt, så er det viktig å gjøre noe med det – men hva kan man gjøre for sin egen helse?

Slapp av med et spill bingo eller Candy Crush

Det er dessverre på ingen måte unormalt å lide av stress. Faktisk øker andelen mennesker som lider av stress hvert år. Det kan være mange grunner til at vi plutselig går ned med stress. Det kan for eksempel være fordi vi har det altfor travelt, fordi vi ikke føler at vi kan takle oppgavene som forventes av oss, eller kanskje noe økonomisk. Uansett hva årsaken er til stresset, kan vi nok alle være enige om at det absolutt ikke er sunt å stresse for mye og for ofte. Det er derfor viktig at du finner ut hva som kan gjøre deg mindre stresset hvis du føler at stressfølelsene begynner å hope seg opp. Det går utover både kropp og sinn når du stresser for mye.

Det er som sagt mange ting man kan stresse over, og det finnes minst like mange gode måter å stresse ned. Mange benytter seg av underholdende spill på nettet, som for eksempel bingo, sudoku, kryssord, Candy Crush eller andre populære spill på nettet.

Øv deg på avslappende yoga

Spill på nettet er morsomme og avstressende, nettopp fordi du fokuserer på noe annet enn det som stresser deg i hverdagen. Som tidligere nevnt i artikkelen, så finnes det uendelig mange måter å få hjernen til å koble av og tenke på noe annet. Sport og idrett er sunt både for hjernen og kroppen, og de fleste er i dag klare over forbindelsen mellom et sunt legeme og et friskt hode. Undersøkelser viser også at nordmenn blir mindre stresset av en tur ute i naturen, noe som bare beviser at mosjon og frisk luft er bra for deg. Yoga har også blitt veldig populært i Norge de siste årene, blant både kvinner og menn. Det kan hjelpe deg med å fjerne negative og ødeleggende tanker, og få deg til å tenke tydeligere. Dessuten er yoga rett og slett bare en god måte å få kroppen og hjernen til å slappe av.

Mange nordmenn lider av stress

Det er som sagt flere og flere mennesker som lider av stress, noe vi ikke minst ser her hjemme i Norge. Nordmenn er generelt en stresset nasjon, noe som går utover både produktivitet og livskvalitet.

Stress kan føre til en sykemelding, slik at du ikke kan være på jobben eller på skolen. Det kan dessuten ofte føles enda mer stressende å være hjemmegående, og det hele blir bare en ond sirkel. Vi anbefaler derfor på det sterkeste at du lytter til kroppen din, og ikke ignorerer mulighetene for å gi hjernen en pause med et spill bingo, poker, Candy Crush eller et helt annet spill på nettet. Du må fra tid til annen slappe av og kose deg. Hvis du merker at du oftere og oftere er stresset, så handler det om å gjøre noe aktivt for å stoppe det hele før det tar overhånd. Det finnes mange muligheter for å undersøke om du har de mest alminnelige stressymptomene, noe du bør benytte deg av hvis du føler du er i faresonen.